Ghidul cumparatorului

In calitate de cumparator trebuie sa fiti informat sau sa apelati la specialisti care va pot ajuta in analiza pietei. A va informa singur inseamna a urmari piata imobiliara pe o perioada de cel putin 3 luni . Trebuie identificate oferte care sa corespunda cu criteriile pe care dvs. le doriti si sa urmariti ce se intampla cu acestea. La ce pret se scot pe piata, care este pretul real de tranzactie, durata de vanzare a imobilului, vizionarea mai multor oferte pentru a avea termeni de comparatie.

In cazul in care doriti oferte exclusiviste analiza de piata poate dura si pana la 2 ani . Tot acest timp il puteti economisi cu ajutorul specialistilor nostri care sunt deja informati, au analizele de piata si pot sa va sfatuiasca in ce priveste achizitionarea unui imobil. Este foarte important sa aveti incredere in agentia cu care lucrati pentru ca atunci cand vi se recomanda anumite oferte sa tineti cont de ele. Lipsa increderii in agentie poate duce la pierderea unei oferte extraordinare. De aceea in momentul in care vi se spune de catre un agent ,,aceasta este oferta care corespunde cel mai bine criteriilor dvs.” rugati sa vi se exemplifice de ce pentru a intelege imediat valoarea ofertei. O greseala pe care o fac cumparatorii in relatia cu agentul cu care colaboreaza este aceea de a nu-l informa corect in ce priveste disponibilitatea financiara, modalitatea de plata sau nevoile exacte pana la cel mai mic detaliu.

Criterii care sunt obligatoriu de mentionat consultantului imobiliar cu care colaborati.

Modalitatea de plata

Este important ca agentul sa cunoasca modalitatea de plata a imobilului intrucat va poate face o oferta mai precisa si o negociere mai exacta a pretului. Niciodata sa nu specificati un pret mai mare decat vi-l puteti permite. Odata ce ati transmis un pret, agentul stie exact ce oferte va poate recomanda cunoscand pana unde se poate ajunge cu negocierea si daca exista oferte la care considera ca va poate obtine o negociere care sa corespunda cu bugetul dvs. cu siguranta o va face.

Zonele preferate ( absolut toate zonele care v-ar interesa)

Detalii de zona: Aproape de mijloacele de transport, aproape de scoala , aproape de gradinita, aproape de magazine, etc

Numar camere

Etaj

Finisaje

Anexe: Daca doriti ca imobilul sa detina garaj/balcon/pivnita/boxa/terasa specificati inainte de a vi se face oferta.

Dupa ce ati gasit un imobil care sa corespunda ca si pret trebuie avut mare grija la actele imobilului, care se pot verifica de agentul dvs, de un avocat sau de un notar. Dupa ce s-a clarificat situatia juridica se programeaza antecontractul sau contractul de vanzare-cumparare in forma autentica.

Antecontractul se poate realiza de catre speciliastii nostri in cadrul agentiei sau la un notar. Diferenta este una singura: In cazul cumparatorilor care platesc prin credite va trebui incheiat oricum un antecontract la notar, dar pentru clientii care identifica o oferta care le convine recomandam incheierea antecontractului in cadrul agentiei in vederea retinerii ofertei chiar si pentru un avans modic indiferent de modalitatea de plata.

Acte necesare la antecontract si la contract :    Disponibilitatile banesti

                                                                    Cartea de identitate

                                                                    Certificat de casatorie daca este cazul

 

 

Feedback client
Newsletter

Feedback client

Multumim pentru intentia dvs. de a imbunatati serviciile firmei. Asteptam parerea dvs. in ce priveste usurinta sau dificultatea de navigare/ cautare a site-ului nostru, multumiri sau nemultumiri in ce priveste colaborarea cu departamentele noastre.

Alte feedback-uri ›

Abonare la newsletter

Introduceti adresa de email pentru a va abona la newsletterul nostru si a fi in legatura cu noutatile imobiliare din Cluj.

Confirm ca am peste 16 ani

Ghidul clientului
Agentul lunii

Ghidul cumparatorului

In calitate de cumparator trebuie sa fiti informat sau sa apelati la specialisti care va pot ajuta in analiza pietei. A va informa singur inseamna a urmari piata imobiliara pe o perioada de cel putin 3 luni...citeste mai mult

Ghidul vanzatorului

Prima regula a vanzatorului este de a-si pregati proprietatea pentru vanzare. Ce inseamna asta? In primul rand sa faca curatenie, ordine si poate chiar sa improspateze zugravitul...citeste mai mult

Certificatul energetic

Certificatul energetic este obligatoriu atat la inchirierea cat si la vanzarea oricarui imobil. Aceasta obligativitate a fost introdusa prin Legea 159/2013 pentru modificarea si completarea Legii 372/2005 privind performanta energetica a cladirilor...citeste mai mult

Prima Casa

Programul „Prima Casa”, are ca obiect facilitarea accesului persoanelor fizice la achizitia sau construirea unei locuinte prin contractarea de credite garantate de stat. Locuintele pot fi construite de beneficiarii care detin in proprietate terenul pe care urmeaza sa se construiasca locuinta sau prin asociatii fara personalitate juridica, cel putin unul dintre asociati fiind proprietarul terenului pe care urmeaza sa se construiasca locuintele...citeste mai mult