Ghidul cumparatorului

In calitate de cumparator trebuie sa fiti informat sau sa apelati la specialisti care va pot ajuta in analiza pietei. A va informa singur inseamna a urmari piata imobiliara pe o perioada de cel putin 3 luni . Trebuie identificate oferte care sa corespunda cu criteriile pe care dvs. le doriti si sa urmariti ce se intampla cu acestea. La ce pret se scot pe piata, care este pretul real de tranzactie, durata de vanzare a imobilului, vizionarea mai multor oferte pentru a avea termeni de comparatie.

In cazul in care doriti oferte exclusiviste analiza de piata poate dura si pana la 2 ani . Tot acest timp il puteti economisi cu ajutorul specialistilor nostri care sunt deja informati, au analizele de piata si pot sa va sfatuiasca in ce priveste achizitionarea unui imobil. Este foarte important sa aveti incredere in agentia cu care lucrati pentru ca atunci cand vi se recomanda anumite oferte sa tineti cont de ele. Lipsa increderii in agentie poate duce la pierderea unei oferte extraordinare. De aceea in momentul in care vi se spune de catre un agent ,,aceasta este oferta care corespunde cel mai bine criteriilor dvs.” rugati sa vi se exemplifice de ce pentru a intelege imediat valoarea ofertei. O greseala pe care o fac cumparatorii in relatia cu agentul cu care colaboreaza este aceea de a nu-l informa corect in ce priveste disponibilitatea financiara, modalitatea de plata sau nevoile exacte pana la cel mai mic detaliu.

Criterii care sunt obligatoriu de mentionat consultantului imobiliar cu care colaborati.

Modalitatea de plata

Este important ca agentul sa cunoasca modalitatea de plata a imobilului intrucat va poate face o oferta mai precisa si o negociere mai exacta a pretului. Niciodata sa nu specificati un pret mai mare decat vi-l puteti permite. Odata ce ati transmis un pret, agentul stie exact ce oferte va poate recomanda cunoscand pana unde se poate ajunge cu negocierea si daca exista oferte la care considera ca va poate obtine o negociere care sa corespunda cu bugetul dvs. cu siguranta o va face.

Zonele preferate ( absolut toate zonele care v-ar interesa)

Detalii de zona: Aproape de mijloacele de transport, aproape de scoala , aproape de gradinita, aproape de magazine, etc

Numar camere

Etaj

Finisaje

Anexe: Daca doriti ca imobilul sa detina garaj/balcon/pivnita/boxa/terasa specificati inainte de a vi se face oferta.

Dupa ce ati gasit un imobil care sa corespunda ca si pret trebuie avut mare grija la actele imobilului, care se pot verifica de agentul dvs, de un avocat sau de un notar. Dupa ce s-a clarificat situatia juridica se programeaza antecontractul sau contractul de vanzare-cumparare in forma autentica.

Antecontractul se poate realiza de catre speciliastii nostri in cadrul agentiei sau la un notar. Diferenta este una singura: In cazul cumparatorilor care platesc prin credite va trebui incheiat oricum un antecontract la notar, dar pentru clientii care identifica o oferta care le convine recomandam incheierea antecontractului in cadrul agentiei in vederea retinerii ofertei chiar si pentru un avans modic indiferent de modalitatea de plata.

Acte necesare la antecontract si la contract :    Disponibilitatile banesti

                                                                    Cartea de identitate

                                                                    Certificat de casatorie daca este cazul

 

 

Feedback client

Parerea ta conteaza foarte mult pentru noi! Te rugam sa ne comunici orice sfat, recomandare, multumire sau nemultumire pe care o ai. Te asiguram ca acest feedback va ajunge imediat la departamentul de management.

Alte feedback-uri ›